2019 yılının en çok tercih edilen bebek isimleri

Bebek
1538115380 4

2019 yılında ailelerin tercih ettiği en popüler isimler belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre her yıl çocuk ve doğum istatistiklerini açıklıyor. Bu tablolara göre geçtiğimiz yıl aileler erkek çocuklarına Yusuf kız çocuklarına ise Zeynep ismini koymayı tercih etti. Ayrıca çocuk nüfus oranının en yüksek olduğu il ise Şanlıurfa oldu.

 

tercih
0-17 yaş grubundaki çocuklarda en çok kullanılan erkek isimlerinin Yusuf, Mustafa ve Mehmet; kız çocuk isimlerinin ise Zeynep, Elif ve Yağmur olduğu görüldü.

TÜİK, 2019 yılıyla ilgili doğum istatistiklerini açıkladı. Bu sonuçlara göre geçtiğimiz yıl her iki bebekten biri sezaryen doğum ile dünyaya geldi. Canlı doğumların yüzde 51,3’ü erkek yüzde 48,7’si kız oldu.

 

En popüler isimler; Yusuf ile Zeynep

ADNKS sonuçlarına göre; geçtiğimiz yıl doğan bebeklere konulan en popüler erkek bebek ismi Yusuf. Ardından ise aileler en çok Eymen ve Miraç isimlerini tercih etti. Kız bebeklerde ise Zeynep en çok tercih edilen isim olarak görülüyor. Ardından ise en popüler kız bebek isimleri Elif ve Defne oluyor. Bununla birlikte, 0-17 yaş grubundaki çocuklarda en çok kullanılan erkek isimlerinin Yusuf, Mustafa ve Mehmet; kız çocuk isimlerinin ise Zeynep, Elif ve Yağmur olduğu görüldü.

İlk doğumunu 2019 yılında gerçekleştiren annelerin ortalama yaşı 26,4

Doğumlarını 2019 yılında gerçekleştiren annelerin ortalama yaşı 28,9 oldu. İlk doğumunu 2019 yılında gerçekleştiren annelerin ortalama yaşı ise 26,4 oldu.
Çocuk nüfus oranının en yüksek olduğu il Şanlıurfa oldu
ADNKS sonuçlarına göre; illerin toplam nüfusları içindeki çocuk nüfus oranı incelendiğinde; 2019 yılında en yüksek çocuk nüfus oranına sahip olan il, %45,8 ile Şanlıurfa oldu. Şanlıurfa ilini %43,5 ile Şırnak ve %41,9 ile Ağrı izledi. Çocuk nüfus oranının en düşük olduğu ilk üç il ise sırasıyla; %17,1 ile Tunceli, %17,9 ile Edirne ve %18,5 ile Kırklareli oldu.

www.tuik.com

Yorum yazın:

E-mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

İlginizi çekebilecek diğer yazılar

7 nisan

7 NİSAN DÜNYA SAĞLIK GÜNÜ

Liv Hospital Check-up Uzmanı Dr. Gözde Nizamoğlu Mercan: “Dünya genelinde sağlık farkındalığını arttırmak amacıyla her yıl 7 Nisan Dünya

Devamını oku...
hava temizleme

İç Mekân Havası da Polen Alerjisini Tetikliyor

Bahar tüm güzellikleri ile geldi” diyenlerden misiniz yoksa “Eyvah! Alerji mevsimi başladı” diyenlerden mi? Bazılarımız için bahar, polenlerle boğuşmak

Devamını oku...
koton

23 Nisan Neşesi yine Koton Kids’te!

Koton Kids, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan neşesine bayram özel koleksiyonuyla ortak oluyor. Bu özel

Devamını oku...

Mobil Menü